Lamberdina

Lamberdina Reinink Sieben

Mijn moeders Moeder anno 1947.

Ik heb mijn Oma niet gekend. Dit is het enige levensteken samen met een aantal foto’s, die ik van haar in mijn archief heb.

Lamberdina

Enschede, 26 april 1949

Lieve Femmy, Dik en Hansje,

‘k Zal proberen je eens weer te schrijven, maar ’t valt niet mee op het bed. ’t Gaat met mij nog precies hetzelfde als toen je hier was. Vanmorgen heb ik de laatste injectie gekregen
en nu moet ik maar weer afwachten. Lidy staat bij mij te zeuren of ze al dan niet naar Dedemsvaart zal gaan, dan wil ze niet gaan en dan weer wel, ik wou dat ze het maar een keer wist.
Vader is vanmorgen weer begonnen met les geven dus alles gaat weer z’n gewone gang en ik lig weer veel alleen. ‘k Vind het erg gezellig dat jullie hier waren en ik heb weer een nieuwe doos met snoepjes voor Hansje, jammer dat ik ze hem niet kan geven. ’t Zijn Lind bonbons, die kreeg ik Zondagavond van Ellen Bos, uit naam van de kennissen die meegedaan hebben aan het cadeau. Vader is de hele Zondagmiddag bij Banning geweest, daar was het gezellig,
er was een grote visite, collega’s enz.
In het laatste krantje dat ik je stuurde, staat iets voor jou om je aan te sluiten bij de Zuster – kring. Volgens de beschrijving zijn alle leden jong; lees het maar eens goed.
Zit nu weer bij de tafel te schrijven, niet omdat ik zo goed ben, maar ik nogal buikpijn heb en kan niet meer liggen. Het pakje zullen we gauw sturen, maar ’t heeft in de regel heel wat voeten in de aarde voor er iets verstuurd wordt, als ‘k het zelf niet kan doen.
Zoo juist je brief ontvangen en ik beloof je dat morgen het pakje weggaat. We kregen ook bericht van oom Thijs, dat tante Jeltjes in Zwolle in ’t ziekenhuis is, ze heeft iets met de urine.
Nu is er in de hele familie ziekte, in Dedemsvaart ging het altijd nogal.
Ik kan me begrijpen dat de rommel je verveelt, maar het is hier nog niet begonnen het feest, dat is ook erg. Voor Hans is het prachtig die rommel en hij wordt er niet moe van. ‘k Heb luiers van je in gebruik, je krijgt ze zoo gauw mogelijk terug. De vleesbon is niet nodig, boter en kaas wel graag. Dag hoor!

 

Hartelijk gegroet en een kus van
                                       Moeder

De sloopjes en onderjurk in dank ontvangen. De onderjurk is nog heel goed en kan Lidy nog hard gebruiken.